Ik wil voorlichting in mijn klas!

Thijs over voorlichting:

“Ik vind het stom dat veel leerlingen van mijn klas zo raar doen over homo’s. Als een leraar of zo het woord ‘homo’ noemt dan worden er meteen van die stomme grappen gemaakt. Mijn moeder zegt dat ze gewoon niet goed weten wat het is. De leraren doen er ook niks aan, er wordt helemaal geen voorlichting gegeven.

Ik hoorde laatst dat het COC op heel veel scholen komt om voorlichting te geven. Nou, dat mogen ze bij ons ook wel doen...”.

Hoe ziet voorlichting eruit?

Veelgestelde vragen voorlichting

Heb je een vraag over de voorlichtingen? Kijk hieronder tussen de meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

Hoe ziet een voorlichting eruit? 

Jullie zitten tijdens de voorlichting in een kring. De twee voorlichters gaan vervolgens met jullie in gesprek over allerlei onderwerpen die te maken hebben met seksuele diversiteit en genderidentiteit. Op verschillende manieren laten ze jullie nadenken en discussiëren. Ook vertellen ze veel over zichzelf. Ze vertellen over hun coming out, over hoe hun vrienden en familie reageerden en over andere dingen uit hun leven. Natuurlijk mogen jullie ook alles vragen wat je graag wilt weten.

Zijn de voorlichters allemaal homo? 

De meeste voorlichters zijn homo, lesbisch, bi of transgender, maar er zijn ook voorlichters die hetero zijn.

Hoe lang duurt zo'n voorlichting?

De voorlichting duurt ongeveer een lesuur; dus zo’n 50 of 60 minuten.

Nemen jullie contact op met mijn school?

Ja, we moeten wel eerst contact opnemen met iemand van je school. We kunnen natuurlijk niet zomaar je school binnenvallen en voorlichting gaan geven. ;-)

Als jij voorlichting bij ons aanvraagt gaan we jou dus vragen om de naam van een leraar, de directeur, een zorgcoördinator of iemand anders die op school werkt. Met hem of haar nemen we dan contact op. Het liefst zeggen we ook dat jij de voorlichting hebt aangevraagd, maar als je dat niet wilt, dan kunnen we ook zeggen dat er “iemand uit jouw klas” of “een leerling” de voorlichting heeft aangevraagd.

Kost het geld?

Ja, in principe kost onze voorlichting geld. Niet veel, maar toch… Scholen hebben altijd wel geld voor dit soort dingen, maar geld mag nooit de reden zijn dat de voorlichting niet doorgaat. Als de school er geen geld aan wil uitgeven, dan komen we gewoon gratis!

Wil jij ook voorlichting in jouw klas? Vul dan snel het onderstaande formuliertje in!

Voorlichting aanvragen?

Wil je voorlichting in jouw klas? Dat kan! Vul het formuliertje in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op! Let op: je kunt alleen voorlichting aanvragen als je in Twente of de Achterhoek woont. Woon je elders in Nederland? Kijk dan op Voorlichtingindeklas.nl